DİJİTAL DÖNÜŞÜMÜN ÖNEMİ
Geleceğin Anahtarı ‘Dijitalleşme’ Nedir?
Dijitalleşme; ulaşılabileceğimiz bilgilerin tümünün herhangi bir bilgisayar, tablet, telefon vb. teknolojik aletler tarafından okunabilecek, o ortamlarda düzenlenebilecek ve iş akışlarına dahil edilebilecek şekilde dijital ortama aktarılması sürecine verilen isim olarak tanımlanabilir.Dijitalleşme, toplumun ve ekonominin ‘Dijital Dönüşüm’ü için kullanılan genel bir terimdir. Hızla gelişen teknolojiler sayesinde ‘dijital çağ’ olarak adlandırabileceğimiz günümüzde Dijital Dönüşüm kaçılmazdır.
Dijital Dönüşüm
Özellikle dünyanın evrildiği teknoloji; dijitalleşme ve dijital dönüşümü artık yalnızca yararlanabileceğimiz bir alternatif yol değil, geleceği şekillendirecek sistemin de kilit noktası yapmaktadır.
Dijital dönüşüme ve yenilikçi teknolojiye yapılacak yatırımlar sayesinde dijitalleşme ile sağlanacak uyum geleceği anlamlandırmaya katkı sağlayacaktır. Var olanı iyileştirmeden yeni yapılanmalara, profesyonel destek almadan yeni teknolojilerin kullanımına kadar pek çok etken, mevcut varlığınızın ve gelecekteki varlığınızın belirleyicisi durumunda olacaktır.
Dijital Dönüşümün Önemi
Dijitalleşme yaşamın her alanına yansımaktadır.
Oluşan gereksinimlere, değişen ve gelişen ihtiyaçlara cevap verebilmemiz için dijital çağa uyum sağlamamız gerekiyor. Hedef kitlenin kullandığı teknolojileri bilemez, şirket içi yönetimleri kolaylaştıracak dijitalleşmeyi göremezsek ve gelecek stratejimizi dijitalleşmeden alakasız, bağımsız geliştirirsek dijitalleşme çağını ıskalamış oluruz.
İş performansımızı değiştirebilecek teknoloji ve uygulamalarla rakiplerimizin de önüne geçebiliriz. Kısaca;
- Ticari büyüme sağlamak,
- Hedef kitleye hitap edebilmek,
- Operasyonel verimliliği artırmak,
- Rakiplerin önüne geçmek,
- Yeni kişilere ulaşmak,
- Yeni çalışma yöntemleri geliştirmek
gibi daha birçok avantajı yakalamak için dijital dönüşümü gerçekleştirmemiz gereklidir.
Dijital dönüşüm adımları nelerdir?
İşletmelerde Dijital Dönüşüm Aşamaları
- Üretim takip ve kontrol modülü
- Satın alma takip ekranları
- Araç yerleşim modülü
- Tedarikçi ile iletişim platformu
- Dijital performans ölçüm platformu
- Sipariş-irsaliye-fatura kontrol modülü
- İş zekâsı çözümleri
Dijital Dönüşüm ‘de belli başlı kritik noktalar mevcuttur.
Dijital dönüşüm için en kritik konu nedir?
Oldukça önemli olan bilgi kavramı işletmelerin gündeminde yeni yeni önem kazanmaya başladı. Bu alandaki en kritik konu sahip olunan bilginin çokluğu değil elde edilen bilgiyi nasıl topladığımız, nerede tuttuğumuz, nasıl işlediğimiz ve faaliyetlerimize nasıl entegre ettiğimizdir.
Şirketlerde Dijital Dönüşüm Nedir?
Dijital Dönüşüm kısaca, bir iş modelini değiştirip yeni gelir ve değer üreten bir süreç sağlamak adına dijital teknolojilerin kullanıldığı, dijital bir iş modelini hayata geçirmektir. Dijitalleşme sayesinde işletmeler aynı zamanda, kaynak yönetimlerini üst seviyeye çıkararak, iş modellerine katkı sağlar.
Günümüzde mevcut iş modelleri radikal bir şekilde bozuluyor. İnsanlar, işletmeler ve “nesneler” gittikçe daha fazla online bağlanıyor. Nesnelerin İnterneti (IoT), Makine Öğrenimi, Blockchain ve cihazların fiyatlarının düşmesi gibi yıkıcı teknolojiler, şirketlere iş modellerini kökten değiştirme, yeni ürün ve hizmetler oluşturma olanağı veriyor. Biz de Zeneks olarak bu olanağı en iyi şekilde değerlendirerek şirketinizi birlikte değiştirip sizlere daha fazla kazandırıyoruz.
Şirketlerde Dijital Dönüşüm Örneği: Öneri Sistemi
İşletmelerde Dijital Dönüşüm, var olan manuel süreçleri hızlı ve pratik bir şekilde tamamlamayı sağlayarak oluşacak zaman kaybını önlemektedir. Dijitalleşme, işletmelerde mevcut bulunan durumu iyileştirirken dünü, bugünü ve yarını da kapsamaktadır. Şirketlerin geçmişte kullandıkları istek/şikâyet kutusu bulunduğumuz çağın dijital teknolojisi ile Öneri Sistemi’ne evrilmiştir. Bu da işletmelerde bir dijitalleşme örneğidir.
Daha fazla bilgi edinmek için https://www.zeneks.com.tr/erp-danismanlik-hizmetleri/ adresimizden inceleyebilirsiniz.